Mælby rejsway 2007

Israce/Snørace gikk av stabelen på Ne Mælby jorde 24. februar kl 12:00, men allerede fra kl 11:00 begynte de første friskusene å ankomme.
Det var nydelig overskya vær, men vindstille, så værforholdene skulle ikke spille så stor rolle.
Det var vel ingen som fikk store problemer pga for mye motvind.

Den lengste ytre banen var for mopeder.

I år var banen lagt opp som en kopi av formel 1 banen Silverstone i England. Dette ga mange uventede utfordringer på veien for disse brave menn på de svake eller raske mopeder.

Her var det bare å stå på. På langsia gikk det for sakte, og i svingene for fort.

På en Suzuki AS 50 uten clutch, men med litt for mye hester når je fekk turtall, skulle je væra med i år. På forhånd visste je at je var best, men det er ikke alltid at den beste vinner.
I første heatet jeg deltok i ledet jeg!, men så kom Roswell forbi meg, han vælva og je var nøtt til å kjøre rett ut. Til tross for min selformede kropp fløy jeg fint over styret, og landet på hjelmen i snøen. Visyret fløy opp og hjelmen ble full av snø.
I neste heat gikk jeg over i spagaten og mopeden vrei venstre kneet nesten ut av ledd.
Nå har jeg hinka rundt i 2 måneder med smerter både dag og natt, men begynner nå å bli nesten bra. Det var vel leddbåndet eller korsbåndet som nesten rauk av, men jeg orker itte å sitta i kø på legekontoret, så alt går over etter noen måneder.
To heat ble det altså i mitt første løp, etter mange år med elendig rygg. Det værste var at je ble slått av Harald Fælle på en Puch Maxi med to gir!!

Klasseinndeling.

Debutanter og hangarounds ble slått sammen med medlemmene.
Det var inndelt i følgende klasser: Standard
Vektkomp: Ekstrem og vektkomp kjørte i samme heatene.

Resultat Standard:
1. Håvard B. Puch Maxi 2 gir, men vant i sikker stil
2. Roy S. Tempo, sikker og god kjøring
3. Leif Arne, Tempo, nesten fornuftig kjøring

Resultat Vektkomp:
1. Einar Hugo H. Suzuki TSX. Debutant, kjørte kjempebra med en litt for rask moped og vant 2. Rune Willy, Tempo panter, kjørte både dristig og godt med lavt styre
3. Håvard N. Tempo Safir, en arm men rask
 
Røverheat.

Røverheatet ble vunnet av overraskende av Dag S. som var tilskuer og fabrikkskjører for Jan Erik mens han hvilte. De dårligste etter innledende runder stilte første, noe som førte til en overraskende seier for en som ikke var med i klubben, men ble dratt rett inn fra tilskuerplass til fabrikksfører på Tempo Comet med sidevesker. Her var det mange som vælva og noen mistet kjeden.

Firehjulinger.

Det var også en egen indre bane for firehjulinger, her var det fører fra bleiestadiet og oppover.
I denne klassen ble det delt ut godteposer til alle deltagerene.

Det sosiale.

Det var kiosksalg med Mangenskog pølse (denne var med løk så den kunne jeg med løkallergi ikke eta), og wiener, samt mineralvann og øl.
Det var bål for grilling, og varmt vann til winern. Takk til Roy og Tove som alltid står på for klubben.

Det var et stort partytelt hvor hyggelige Tove styrte alt salget med sikker hånd. Både tilskuere og deltagere hadde det moro, og det var mange med.

Etterpå var det samling i klubblokale for de som ikke var skadet på forhånd.
De første sovnet ve sekstia på kvelden etter en dag med mye friskluft.

Moro var det selv om jeg ble nest sist. Neste år så vinner je, for da skal jeg ha klar en grå Vespa Piaggio automat, og gå ned 20 kilo på totalvekten. Kanskje jeg tar av forskjermen og bakskjermen for da må jeg ikke slanke meg så ekstremt, men kan kanskje gå ned til Large i kjøredressen..

Hilsen Jon Sigmund, kun 5+7 år.